RBZ Rioolreiniging – Wij pakken rioolproblemen aan

Sterk in rioolwerk

Riool ontstoppen

Riool verstopt in de keuken, badkamer, WC of op een andere locatie in huis? Vervelend! De riolering verstopt altijd op een moment dat het niet goed uitkomt. Het kan voor veel ongemak zorgen en het is dan ook logisch dat u dit zo snel mogelijk wilt oplossen. Wij zijn snel bij u ter plaatse en zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar bereikbaar via 0655327530.

Wc verstopping verhelpen

Hulp bij alle soorten verstoppingen

Soms is al duidelijk te zien waar het probleem zich voordoet. Wij helpen u graag met verstoppingen in alle soorten. Heeft u bijvoorbeeld last van één van de volgende soorten verstoppingen?:

Gelukkig zijn wij 24/7 beschikbaar en zijn wij snel ter plaatse om het probleem direct voor u op te lossen.

RBZ Rioolreiniging ontstopt riool, riolering, bad, doucheputje, droger, wasmachine, gootsteen, hemelwaterafvoer, keuken, regenpijp, wasbak, wc en vaatwassers. Wacht niet te lang met het oplossen van het probleem. Wanneer een verstopping in het riool verwaarloosd wordt dan is er kans op schade aan de riolering. Wees dus verstandig en schakel tijdig ons in om je riool te ontstoppen. Neem vrijblijvend contact op met ons via 06-55327530 of vul het contactformulier in.

Oorzaken van een verstopt riool

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Om je hierbij te helpen zetten we de oorzaken van een verstopt riool voor je op een rijtje. 

1: Riool verstopt door vet

Dat het riool verstopt kan raken door vet is bij de meeste mensen wel bekend. Toch komt het nog vaak genoeg voor dat dit de oorzaak is van een rioolverstopping. Wist je dat zelfs kleine hoeveelheden vet, bijvoorbeeld van de dagelijkse afwas, al voor problemen kunnen zorgen? Het zal misschien langer duren voordat er problemen ontstaan, maar uiteindelijk raakt de riolering verstopt door de vetresten. Maar je kunt hier iets tegen doen! Het beste is natuurlijk om ervoor te zorgen dat er geen vetresten door de gootsteen gespoeld worden. Maar, mocht dit af en toe toch gebeuren dan kan het helpen om periodiek (bijvoorbeeld één keer per maand) de afvoer te reinigen met soda en heet water.   

2: Riolering verstopt door boomwortels

Een riool dat verstopt raakt met als oorzaak boomwortels is bijna niet te voorkomen. De wortels van een boom kunnen zo sterk zijn dat ze dwars door de leidingen heen groeien. Naast de verstopping kunnen de boomwortels ook voor andere problemen zorgen. Met een beetje pech is de rioolbuis beschadigd en moet deze gerepareerd of vernieuwd worden. Wanneer je er op tijd bij bent kan het nog meevallen met de schade. Wees dus verstandig en wacht niet te lang met het inschakelen van hulp wanneer je problemen met het riool ondervindt. 

3: Rioolverstopping door haren

Een verstopping in het riool door haren is een veelvoorkomend probleem. Deze vorm van rioolverstopping kom je vooral tegen in de badkamer, in de afvoer van de douche. Haar, en dan met name lang haar, heeft als eigenschap dat het snel gaat klitten. Wanneer eenmaal enkele haren in het putje of de afvoer zijn blijven hangen dan zal er snel meer haar aan vast gaan zitten. 

4: Verstopping riool door vochtige doekjes

Dat maandverband, inlegkruisjes en tampons niet door het toilet gespoeld mogen worden is over het algemeen bekend. De andere grote boosdoener wanneer het aankomt op een verstopping in het riool van de wc: vochtige doekjes. Schoonmaakdoekjes, babydoekjes, make-up reinigingsdoekjes en vochtig toiletpapier kunnen ernstige riool verstopping en andere problemen veroorzaken. Wees daarom verstandig en gooi dit soort producten in de afvalbak in plaats van het toilet.

5: Verstopt riool door verkeerde aanleg

Een verstopte riolering kan ook ontstaan door de manier waarop het riool is aangelegd. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er buizen met verkeerde diameters zijn gebruikt, dat er te veel haakse bochten zijn gebruikt of dat er veel T-stukken zijn geplaatst.