RBZ Rioolreiniging – Wij pakken rioolproblemen aan

Sterk in rioolwerk

Reparatie riolering

Schade of scheuren in de riolering? Oude riolering laten renoveren? RBZ Rioolreiniging repareert, renoveert of vernieuwt uw riolering. Bel 06-55327530 en wij repareren of vernieuwen uw riool zo snel mogelijk! Wij zijn snel bij u ter plaatse en zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

Riool repareren of vernieuwen

RBZ Rioolreiniging inventariseert de omvang van uw rioolprobleem en stellen een (renovatie-)plan op om de schade te repareren of om de riolering te vernieuwen. De kosten voor een behandeling kunnen daarbij variëren, want geen rioolprobleem is hetzelfde. Neem vrijblijvend contact op met ons via 06-55327530 of vul het contactformulier in.

Wanneer is riool reparatie of renovatie nodig?

Sommige rioolproblemen zijn lastig te achterhalen. U ruikt bijvoorbeeld een rioollucht in huis, maar u bent verder geen noemenswaardige rioolproblemen tegengekomen. Vaak worden defecten aan het riool dan ook pas ontdekt bij een inspectie van het riool of tijdens het reinigen van het riool.

RBZ Rioolreiniging kan dan op de volgende problemen stuiten:

 1. Verstopte leiding(-en).
 2. Gaten of scheuren in één of meerdere leidingen.
 3. (Ernstige) breuken in één of meerdere leidingen.

De breuken of verstoppingen in het riool kunnen veroorzaakt zijn door:

 1. Een verouderd rioolsysteem.
 2. Externe krachten (bijv. door het gewicht van een zwaar voertuig).
 3. Een te grote hoeveelheid aan (huis-)vuil door de afvoeren.
 4. Wortelgroei (van bomen). De wortels kunnen zo sterk zijn dat ze soms dwars door leidingen van gres (een soort klei) kunnen groeien. Vaak moeten leidingen van dit materiaal door kunststof leidingen vervangen worden.
 5. Aantasting van de bouwmaterialen in het riool door gassen.

De problemen met het riool zijn misschien al door uzelf opgemerkt:

 1. U ruikt een rioollucht in huis.
 2. U ziet rioolvliegjes in huis.
 3. U heeft last van regelmatig terugkerende verstoppingen.
 4. U heeft last van een lekkage (bijvoorbeeld in de kelder of in de kruipruimte).
 5. Door vochtproblemen (ontstaan door een lekkage) heeft er zich schimmel gevormd, bijvoorbeeld in uw badkamer of keuken.

Kunt u zelf een riool repareren of vernieuwen?

Het repareren of vernieuwen van een riool is zeer specialistisch werk. Bovendien zijn rioleringen zo goed weggewerkt onder de grond of in de muren dat ze moeilijk bereikbaar zijn voor leken. U kunt misschien wel wat zichtbare schade wegwerken, maar als het rioolprobleem niet bij de kern wordt aangepakt, kunt u voor grotere problemen komen te staan.

Als een verstopping bijvoorbeeld niet wordt opgelost, kan er een breuk ontstaan in één van uw leidingen. Vaak moet men in muren of vloeren hakken om het rioolprobleem op te lossen. 

RBZ Rioolreiniging is gespecialiseerd in het detecteren van achterliggende rioolproblemen en lossen wij daarna ook graag voor u op. Wij beschikken over modernste middelen om het riool te doorzoeken. Muren en vloeren hoeven niet opgebroken te worden!

Riool repareren of vernieuwen: zo werkt het

Afhankelijk van de (ernst) van het probleem kunnen er reparaties in het riool worden uitgevoerd. In bepaalde gevallen moeten delen van het riool vernieuwd worden. In extreme gevallen moet het riool zelfs helemaal vervangen worden.

Soms moeten er dan hele straten of kostbare tuinen of vloeren worden opengebroken. De buurt ervaart overlast en aan de ingreep hangt vaak ook een stevig prijskaartje. Het liefst kiest men dan ook voor reparatie of vernieuwing van het riool, tenzij het niet anders kan.

In geval van reparatie gaat het vaak om een gat, scheur of breuk in de leiding. In geval van vernieuwing (renovatie) zijn er twee mogelijkheden:

Rioolrenovatie
Het gehele rioolstelsel wordt dan gerenoveerd.

Deelrenovatie
Een deel of delen van het rioolstelsel worden gerenoveerd. Men behandelt dan meestal kleine breuken in leidingen.