RBZ Rioolreiniging – Wij pakken rioolproblemen aan

Sterk in rioolwerk

Riolering aanleggen

Heeft u een nieuw huis laten bouwen of wilt u de badkamer opknappen? Voorkom nu al rioolproblemen en laat het leggen of aanpassen van de riolering aan de RBZ Rioolreiniging over. Bel 06-55327530 voor advies, een vrijblijvende offerte of een afspraak voor het aanleggen van riolering! Wij zijn snel bij u ter plaatse en zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

Rioolbeheer bij RBZ Rioolreiniging

Professionele aanleg van riolering voorkomt rioolproblemen

Een goed aangelegd rioolsysteem bevordert ons woongenot. RBZ Rioolreiniging gebruikt kwalitatief hoogwaardig materiaal voor het aanleggen van het riolering. Daarnaast passen wij zeer efficiënte technieken toe om de werking van het riool zo goed mogelijk te waarborgen. Neem vrijblijvend contact op met ons via 06-55327530 of vul het contactformulier in.

Wanneer is riool aanleg nodig?

U gaat een huis of bedrijf bouwen of verbouwen. Of u heeft renovatieplannen. Het is ook mogelijk dat uw riool momenteel in slechte staat verkeert. Dit zijn vier mogelijke redenen voor de aanleg van een (nieuw) riool.

Hoe beter de leidingen worden aangelegd en aangesloten, hoe beter de doorstroming van het water en het vuil. Een professioneel aangelegd riool voorkomt dan ook:

  • lekkages

  • verstoppingen

  • rioollucht

  • breuken in de leidingen.

Riool aanleg: soorten rioleringen

Bij het aanleggen van een riool worden de afvoeren van uw toilet, badkamer en keuken verbonden met het gemeentelijke rioolstelsel. Hoe uw afvalwater en hemelwater afgevoerd moeten worden is (mede) afhankelijk van gemeentelijke bepalingen. U kunt twee soorten riolering laten aanleggen:

1. Een gemengd rioolsysteem

Met dit systeem worden afvalwater en hemelwater door een enkele buis in de woning afgevoerd. Het water wordt tijdelijk in een zogeheten bergbezinkbassin: dit is een zeer grote betonnen bak waarin het vuil uit het water kan bezinken. Uiteindelijk wordt het water afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. 

2. Een gescheiden rioolsysteem

Onder de grond lopen dan twee buizen: één is voor de afvoer van hemelwater, de ander is voor de afvoer van afvalwater. Het afvalwater komt via het riool bij een zuiveringsinstallatie terecht voor verwerking. Het hemelwater zakt in de bodem of wordt afgevoerd naar oppervlaktewater, bijvoorbeeld naar sloten of rivieren.

Riolering aanleggen door rioolspecialisten

RBZ Rioolreiniging kan de installatie van een nieuwe riolering aanleggen of aanpassingen aan het bestaande systeem doen. Wij kunnen daarbij verschillende werkzaamheden op ons nemen, zoals het bijbehorende graaf- en breekwerk en het repareren van de bestrating na aanleg.